Comemorarea victimelor Holocaustului ed III

oscarÎn data de 25 ianuarie 2015, Asociaţia Tineretul ONU din România, Filiala Cluj organizează în parteneriat cu Cinema Mărăşti un maraton de proiecţii cinematografice cu scopul de a marca „Ziua Internaţională a Comemorării  Victimelor  Holocaustului”.

Astfel, duminică, începând cu ora 12:00, clujenii sunt invitaţi să vizioneze „Lista lui Schindler”  (12.00) “Pianistul” (15.30)  şi “La vita è bella” (18.15).

Toate cele trei filme proiectate sunt câştigătoare a Premiilor Oscar.

Lista lui Schindler, regizat de Steven Spielberg şi apărut în anul 1993, spune povestea lui Oskar Schindler, un membru al Partidului Nazist, care reuşeşte să salveze peste 1100 de evrei în timpul Holocaustului.

Pianistul este un film biografic dramatic de război din 2002 care a fost regizat de Roman Polanski, după un scenariu de Ronald Harwood  şi este o adaptare după memoriile muzicianului polono-evreu Władysław Szpilman. Filmul este o coproducție Polonia, Franța, Germania și Marea Britanie.

Viața e frumoasă (La vita è bella) este o tragicomedie italiană din 1997 regizată de Roberto Benigni. Benigni joacă deasemenea și rolul lui Guido Orefice, un evreu italian, care își folosește imaginația pentru a-și proteja copilul de ororile care aveau loc în lagărele naziste

Având în vedere faptul că asociaţia clujeană promovează valorile Organizaţiei Naţiunilor Unite, acest eveniment cultural este dedicat zilei de 27 ianuarie, momentul în care cel mai mare lagăr nazist – Auschwitz a fost eliberat de către armata sovietică.

Participarea la proiecţii este liberă, iar publicul este invitat să sosească înainte cu câteva minute, pentru a se asigura că vor fi locuri disponibile. Între fiecare proiecţie va exista o pauză de 15 minute.

 Pagina de facebook a evenimemntului 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>